Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Za one koji žele windows i linux. Novi UBUNTU 12.04
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Za one koji žele windows i linux. Novi UBUNTU 12.04

Dosadilo vam je Windows okruženje? Razmišljate o nekom drugom operativnom sistemu? Čuli ste od nekih drugara da postoji Linux, a opet niste sigurni šta i kako? Šta ako mi se ne svidi i posle moram ponovo da prođem trnovitim putem ponovne instalacije Windows-a? Za sve nas željne promena i eksperimentisanja stiže pravo osveženje.

Prvo nešto veoma kratko o Linux-u. 

Linux je operativni sistem za računare. Jedan je od najpoznatijih primera slobodnog softvera i razvoja putem otvorenog koda. Za razliku od drugih operativnih sistema (kao na primer Windowsa i Mac OSa) njegov kod je dostupan javnosti i svako ima pravo da ga slobodno koristi, menja i redistributira.U početku, Linux su razvijali i koristili entuzijastični pojedinci. Od tada, Linux je dobio podršku od strane velikih korporacija kao što su IBM, Hewlett-Packard i Novell za upotrebu u serverima i počinje da ulazi u upotrebu i na ličnim kompjuterima. Promoteri i analitičari tvrde da je ovaj uspeh zahvaljujući njegovoj nezavisnosti od bilo kakvog centralnog proizvođača, niskom trošku, sigurnosti i pouzdanosti.Linux je originalno razvijan za Intel 386 mikroprocesore a danas podržava niz mikroprocesora i računarskih platformi. Upotrebljava se u dijapazonu od ličnih računara do superkompjutera i integrisanih sistema kao što su mobilni telefoni i lični video rekorderi.

Linux je danas dostupan u više verzija i sve se mogu besplatno preuzeti sa raznih sajtova, a da pri tome bude sve LEGALNO.

Najnovija verzija Ubuntu-a je dostupna na http://www.ubuntu.com/ gde možete naići i na tutorijale kako instalirati isti na vašem računaru.

Osveženje dolazi u mogućnosti da svi mi koji smo do sada slepo verovali u Microsoft-ova tehnička dostignuća, napokon okusimo i ono ''zabranjeno voće'' a da za to niko ne sazna, odnosno da isti Ubuntu instaliramo iz Windows-a. Uputstvo možete naći na ovoj adresi.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*