Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -LG Flatron W2240S-PN
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

LG Flatron W2240S-PN

U svojoj dugogodišnjoj it karijeri sam se sretao sa raznim LG uređajima i stekao sam utisak o LG-ju da je to firma koja nit smrdi, nit miriše. Naime, to su uglavnom bili cd-dvd čitači/rezači ili cd plejeri za kola. Uglavnom su trajali onoliko koliko su i koštali. Dakle, malo.

Što se monitora sa LG logoom tiče, o njima sam slušao samo lepe reči. Na preporuku drugara sam uzeo ovaj model, pa da podelim zapažanja sa vama.

lg

U pitanju je HD mašina elegantnog dizajna. Po obodu ekrana je glatka, sjajna crna plastika na koju se baš i ne lepi previše prašine koliko sam ja očekivao. Same ivice plastike su blago zaoštrene i tanke a samim tim i delimično providne. U donjem desnom uglu su power dugme i tasteri za podešavanja a ispod dugmeta za paljenje je dioda koja se zapravo nalazi iza plastike i kroz trouglastu plastiku zapravo izgleda kao prigušena svetlost. U mraku to sve izgleda efektno s tim da je dioda uperena na dole i da solidno osvetljava deo ispod sebe na stolu. Monitor stoji na stalku ovalnog oblika i postolju koje na sebi ima istu plastiku koja je i na obodima ekrana.

Od priključaka tu je samo analogni.
Ovo su specifikacije:
-TFT ekran TN panel,
-521mm x 338mm x 52mm dimenzije,
-Rezolucija 1920x1080px,
-Veličina 21,5 inča,
-Format 16:9,
-Osvetljenje 300cd/m2,
-Kontrast 70000:1,
-Odziv 5ms,
-Ugao vidljivosti 170/160°,
-Potršnja energije 40w,
-Osveženje 60hz.

Kao što se vidi, monitor radi u full hd rezoluciji ali preko analognog priključka. Koliko je to problem za monitor kome je osvežavanje 60hz?

U monitor je ugrađen i čip za poboljšanje slike kao i Flatron f-Engine tehnologija koja nezavisno prilagođava kontrast i osvetljenje.

lg

Slika na ovom monitoru je zaista odlična. Odziv od 5ms ne pravi preveliki problem u video igrama i gledanju hd videa, bar ne meni. Doduše, oćoravilo se... Na nekim forumima se ljudi žale na probijanje svetlosti po obodu. Ono je možda malo i primetno ako je u pitanju neka tamna slika, ali tako je manje-više i na drugim modelima.

U meniju postoji i foto efekt mod. Pored normal, tu je i gaussian blur, sepia i monochrome. I nema neku primenu u redovnoj upotrebi ali nije loše videti neku sliku u crno-beloj varijanti na brzaka, bez fotošopa i slično.

Šta reći o ovom monitoru čija cena ne prelazi sto jura, osim kod dežurnih šišača? Za ove pare sasvim dobar izbor. Možda ima i boljih, ja na ovaj nemam nekih zamerki.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*