Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Go Pro be a Hero
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Go Pro be a Hero

Oduvek me je interesovalo, a verujem i većinu od vas, kako su nastale ovakve slike ili video klipovi.

GoPro

Evo kako:

GoPro

Odgovor se krije u takozvanim helmet cammeras, iliti kamerama koje se montiraju na zaštitne kacige. Ove kamere nije nužno postavljati samo na kacige, one se mogu postavljati na bilo šta. Neverovatne video zapise možete naći na netu koji su snimljeni tako što su kamere pričvršćene na nos ili krilo aviona, dasku za jedrenje, kolica tobogana, haubu automobila i bilo gde gde se može dobiti snimak na kojem se vidi efekat brzine. Možete snimati prilikom vožnje bicikla, spusta skijama i još mnogo toga.

Predstavljam vam kameru GoPro HD HERO2

GoPro

Ova kamera je naslednik HD HERO kamere i pojavila se krajem prošle godine. U pitanju je kamera veoma malih dimenzija ali velikih mogućnosti u snimanju hd sadržaja. Unapređenja na starijeg brata su ogromna. Srce kamere čini senzor od 11MP. Snimanje širokog ugla je 170°, zatim 127° dok je osnovni mod 90°. Ima 2x oštrije sočivo od prethodnika a fokus je fiksiran na 2.8.

Kamera se može koristiti za snimanje fotografija i video. Fotke snima u rezolucijama 11MP, 8MP i 5MP. Može da snima pojedinačne fotke i "rafalno" 10 snimaka a tu je i tajmer. Treba napomenuti da aparat koristi SDHC karticu koja je deklarisana na brzinu klase 10. HC se odnosi na visok kapacitet.

Svoje pravo lice pokazuje pri snimanju hd videa s obzirom da prosto traži da se montira na najneobičnija mesta. Video snima u 1080p sa 30fps, 960p sa 48fps i 720p sa 60fps. Pored hd rezolucije kamera snima i u wvga 840x480 sa 120fps. Snima u .mp4 formatu a od kodeka koristi h.264. Pri snimanju 1080p karticu od 32gb pojede za 4 sata što prevedeno znači da jedan sat 1080p videa nosi 8gb.
Zvuk se snima u AAC kompresiji, mono i u 48khz, što je možda i jedini nedostatak ovog uređaja.

U osnovnom pakovanju se dobija:
1 11MP HD HERO2 Camera
1 Waterproof Housing (197′ / 60m)
1 HD Skeleton Backdoor
1 Rechargeable Li-ion Battery
1 USB Cable
1 Vented Helmet Strap
1 Head Strap
2 Curved Surface Adhesive Mounts
2 Flat Surface Adhesive Mounts
1 Three-Way Pivot Arm
Assorted Mounting Hardware

Lion punjiva baterija je od 1100mah koja izdrži nekih 2,5h pri snimanju 720p. Aparat na sebi ima mini-HDMI port, kompozitni, USB i HERO port kao i mesto za sd karticu. Naravno tu je 3,5mm ulaz za mikrofon.
Sa prednje strane osim objektiva, kamera ima veliku led lampu koja se vidi iz svih uglova. Tu je lcd displej i taster za rukovanje kamerom.

U zavisnosti od paketa uz kameru dolaze i razni priključci za montiranje koje ne bih sada nabrajao jer ih ima dosta. Ali dovoljno je da kažem da postoje za sve što vam padne na pamet. Od bitnijih dodataka bih izdvojio kućište za podvodno snimanje.
Pored ovih, rekao bih osnovnih dodataka, za one sa dubljim džepom tu je još pregršt dodataka. Tu su wi-fi daljinac, wi-fi slanje na net, kontrola kamere putem pametnog telefona kao i razne aplikacije za računar. To nije sve. Tu je i BacPac™ a u njemu se može naći mesta za LCD panel, bateriju, 3D HERO sistem, wi-fi...


Evo kako izgleda promo video. Vodite računa da ne padnete sa stolice.GoPro

Da, kamera može snimati u 3D u kombinaciji sa još jednom kamerom i odgovarajućim kućištem. I 3D HERO softverom.
Cena se kreće od 200$ (?) pa na više...

I na kraju, možete snimati i dečije rođendane. I to u hd rezoluciji.

Oficijelni sajt.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*