Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Varnice #1 - Telenor
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Varnice #1 - Telenor

Da li ste nakad imali osećaj da vam u glavi toliko varniči da ne možete da kažete ni kako se zovete? Da pola sata pokušavate da "svarite" ono što ste upravo čuli na koliko toliko smislen način? Ispričaću vam jednu malu anegdotu koja mi se desila pre izvesnog vremena. Verujem da će se mnogi pronaći u priči koja sledi.

Sve je počelo nakon što sam pukim slučajem hteo da proverim trenutno zaduženje preko Moj Telenor aplikacije. Tu sam video da mi je račun prilično veći nego što bi trebalo. Pomislio sam da mi je verovatno istekao ugovor a sa njim i 30% popusta na paket koji sam tada dobio. Pomislih, ekstra, idem da obnovim ugovor i da se počastim nekim telefonom. Ali, stvarnost je bila drugačija.

-Dobar dan. Mislim da mi je istekao ugovor pa sam hteo da ga obnovim i da uzmem telefon. Isto kao i prošli put, preko Telenor banke.
-Samo da proverim... Da stekli ste uslove da obnovite ugovor.
-Odlično. Uzeo bih nov paket i Samsung A6+ isto preko vaše banke.
-Naravno da možete, samo, moraćete da isplatite prethodni.

.........
Tajac  // ovde se pojavljuju prve varnice
.........

-Koji prethodni? Pa zar nije isplaćen? Doduše, nisam ni proveravao rate, ali, računam da ako mi je istekao ugovor za paket, trebalo bi i da su rate sve otplaćene.
-Imate još jednu ratu. Znate, vama paket još nije istekao, ali vi imate mogućnost da ga obnovite mesec dana ranije.
-Kako nije istekao? Ako nije, zašto sam dobio račun bez popusta? Zar nije popust na pretplatu 24 meseca?
-Pa jeste. Ali vama je popust istekao.

.........
Tajac  // varnice su postale intenzivnije
.........

-Čekajte, bre, isteklo mi je 24 meseca popusta na paket ali mi nije isteklo 24 meseca pretplate na taj isit paket?
-Pa da. Znate, evo, vi ste potpisali ugovor 20-og u mesecu i imate još do tog istog datuma narednog meseca za paket.
-A popust na taj isti paket?
-Pa zante, on vam je istekao ovog messeca.
-Pa zar nisam imao 24 meseca popusta na taj $%&#"$&%/ paket?
-Pa da. Ali, znate, tuc-muc.... popust je vezan za kalendarske mesece. //ovo kroz zube jer je verovatno videla da su varnice počele da izleću iz mene
-Kako bre kalendarske mesece?

........
Ozbiljna pauza  // u glavi ozbiljan kuršlus

Gospoda iz Telenora su napravila sistem da se dobija popust na paket, ali kalendarski. Ako se ugovor potpiše prvog u mesecu, dobija se stvarnih 24 meseca popusta. Ali ako se potpiše 30-og, ceo mesec popusta ode za taj jedan dan. Popust važi za ceo mesec, recimo Mart, ali to nema veze sa tim kada se u tom mesecu potpiše ugovor.

Razmišljam šta radim. Da li da se zahvalim gospodi iz Telenora na 20+ godina saradnje ili da progutam knedlu, platim ratu za telefon unapred za naredni mesec, obnovim ugovor i nastavim dalje. Uz ratu za telefon, ostaje i jedan račun bez popusta koji treba platiti. Neko pametniji od mene bi izabrao prvu opciju, ali ja sam izabrao ovu drugu.

Ali bar znam za jadac...

A vi gospodo iz Telenora, kako vam i ta prva rata za telefon nije važila samo za tih deset dana kao i popust? Umanjena za 20 dana?

A devojka iz poslovnice... Ovim putem joj se javno izvinjavam. Nije ona kriva ništa.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*