Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Kako promeniti ikonicu i naziv fleš diskova
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Kako promeniti ikonicu i naziv fleš diskova

Verovatno ste nekad primetili da fleš od drugara, kada ste priključili na vaš računar da prebacite vaš omiljeni warez, izbacuje drugačiju ikonicu a ne klasičnu koju dodeljuje windows. To je zato što je vaš drugar podesio svoj fleš i dao mu svoj lični pečat. To isto možete i vi. Samo ispratite uputstvo dole.

Potrebno je da napravite jedan .inf fajl i da napravite ili preuzmete .ico fajl koji ćete prekopirati u root fleš memorije.

Prvo ćemo napraviti autorun.inf fajl. U suštini treba nam fajl koji će po učitavanju objasniti windows funkcijama (autorun i autoplay) da li i šta treba da rade pored uobičajenih operacija. Ovaj fajl možemo napraviti tako što ćemo ići desni klik na desktop->new->text document. Na ovaj način ćemo napraviti newtextdocument.txt koji ćemo preimenovati u autorun.inf. Ja obično odmah otvaram Notepad i u njemu pravim potreban tekstualni fajl, jer će se i prethodno opisani fajl otvoriti u njemu.

Kucamo:

[autorun]
Icon=logo.ico
Label=vaš_neki_naziv


Ako će vam logo.ico biti u nekom folderu onda staza mora biti odgovarajuća: Icon=folderlogo.ico

Dalje file->save as i pod save as type biramo all files, set encoding biramo unicode. Fajl snimamo pod pomenuti autorun.inf.

Ostaje još .icon fajl koji ćemo ili preuzeti sa interneta ili preko gomile generatora napraviti od našeg .jpg fajla. Recimo: Icoconverter.

Sve to prekopiramo u root fleš memorije i to je to. Dovoljno je da se fleš izvadi i ponovo priključi i windows će prepoznati promene.

Potpuno isti postupak sa istim rezultatom možemo napraviti i sa bilo kakvim eksternim hard diskom, pa čak i cd/dvd diskom kome ćemo ova dva fajla dodati pored filma koji treba da narežemo. Da bi sve ispalo kako treba, pomenute fajlove ćemo sakriti tako što ćemo ići desni klik na njih pa properties i pod general čekirati hidden. Fajlovi će biti sakriveni i neće se moći slučajno obrisati, osim kod formatiranja.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*