Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Tesla L7 quad lite
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Tesla L7 quad lite

Kako početi opis uređaja koji je u osnovi jako sličan uređaju koji sam već opisao? To je kao kada bih dva puta opisivao isti uređaj, samo sa vremenskom razlikom od mesec dana. Daleko od toga da razlike ne postoje, problem je što ima mnogo više sličnosti od razlika. Zato ću ovaj put gledati da predstavim Lite verziju L7 kroz prizmu "običnog" L7.

Lite Tesla nam dolazi u malo debljoj kutiji ali identičnog dizajna kao i prethodni L7 Quad o kome sam već pisao. U kutiji su bili tablet, usb kabl i punjač, dokumentacija. OTG kabla nema zato što tablet i ne podržava OTG. Punjači su različiti ali i ovaj je od 2A.

Sam uređaj na prvi pogled deluje potpuno identično sa prethodnikom kada se gleda u ekran. Isti oblik, pozicija ekrana, boja... Osim što je Lite neosetno kraći ali i deblji, za nekih 0,4-0,5 od milimetra. Raspored tastera, priključaka, mesta za microSD karticu su na potpuno istim mestima. Poleđina je malo drugačija, tj. poklopac samo. U ovom slučaju je iz jednog dela i sjajnije je plastike. Ne baš visokog sjaja ali svakako sjajnije. Poklopac se ne otvara, za soft reset se koristi dugme kroz malenu rupicu kao i kod prethodnika. Drugačiji su otvori za zvučnik (rupice) i kamera je ravna sa poklopcem ali na istom mestu. I to je to što se nekog izgleda tiče. Dakle, na prvi pogled skoro potpuno identični.

Ekran je identičan prethodniku, istih dimenzija, isto je u pitanju IPS panel i isto ima preko sebe foliju koja me je na prethodnom modelu zbunila. Folija je lošijeg kvaliteta i sve se ocrtava po njoj ali ekran ispod je netaknut. Ta folija malo i smeta prilikom gledanja sadržaja jer pravi doživljaj je tek kada se ona skine i IPS panel dođe do punog izražaja. Uglovi vidljivosti postaju veći i bolji je prikaz pod direktnim sunčevim svetlom. Dakle, isti kapacitivni 7" panel sa rezolucijom 1024x600.


Folija o kojoj sam pričao, slikano pomoću macro sočiva o kojem sam takođe pisao.

Hardware je potpuno isti. Tu su malo nasvirani Intelov Baytrail cpu na 1,83GHz sa 4 jezgra, 1Gb rama i 8Gb za podatke. Za grafiku je zadužen Intelov HD graphic (SoC). Potpuno se isto ponaša kao i prethodno opisani model u pogledu snage i u pogledu grejanja. Sa vremenske distance od tri meseca rekao bih odlično.

Kamere su iste kao kod L7 Quad i rekao bih isto loše. Lite mi je došao BEZ fabričke aplikacije za kameru, što me je posebno iznenadilo. Ni kamera sa marketa nije popravila situaciju. Slike su prepune šuma. 2Mpx zadnja i 0,3Mpx prednja su tu tek da ih tablet ima.


Slika sa LITE-a, kao što se može videti, šuma ima dosta.

Osnovne razlike ova dva tableta pored OTG su u baterijama i plavom zubu. Ovaj za razliku od prethodnika ima bluetooth verzije 4. Baterija je manjeg kapaciteta, 3000mAh što je čak 500mAh manje od prethodnika.

Kad se sve sabere i oduzme dobili smo Lite verziju koja je realno slabija od prethodnika a L7 Quad koliko vidim je povučen iz prodaje. Da li je u celini uređaj sa nekom manom il šta, tek nema ga u radnjama. Lite je tu. Još uvek.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*

  1. Dejan

    U nekom servisu svakako. Koliko sam mogao da vidim, može se naručiti preko Ali-expresa za nekih $18,5 plus poštarina. Zamena zavisi od servisa do servisa. Samo treba da imaš u vidu da osim originalnog ekrana koji se može naći u ovlašćenom servisu, svi kineski su uglavnom nebo i zemlja i vrlo verovatno da u "kineskom" slučaju taj Tesla više neće biti onaj stari.

  2. miloš

    Komentar* druze slomio mi se ekran-displej šta da radim koliko me košta gde da popravim :/