Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Tesla L7 Quad
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Tesla L7 Quad

Vreme oko novogodišnjih praznika je vreme kada se obično častimo sa ponekim gedžetom. Ja sam se odlučio za dva tableta od kojih vam jedan predstavljam sada. U pitanju je Tesla iz naslova. za ovih mesec/dva sam stekao određeno mišljenje koje želim da podelim sa vama.

U crnoj kutiji od debljeg kartona u obliku knjige se pored tableta, upustva i punjača našao i mali OTG kabl. Nikakve slušalice, memorijska kartica ili bilo šta drugo. Tablet koji sam uzeo je crne boje. U prodaji se može naći i beli.

L7 je dimenzija 109,5x191,5mm. Dalke skoro potpuno pravougaonog oblika. Debeo je nekih 10,2mm što je neznatno više od mog HTC 516 telefona. Za tablet sa ekranom od 7" dimenzije su mu uobičajene. Težina je 285gr što je isto tako zadovoljavajuće. Smatram da prelagani uređaji nisu baš podesni za korišćenje, da tablet u ovom slučaju treba da ima težinu.







Kućište je od mat plastike gde na poleđini dominira poklopac koji nije predviđen za otvaranje. Tu su prorezi za zvučnik, kamera od 2mpx i u gornjem delu malena rupa za resetovanje. Sa gornje strane su power dugme, ulaz za slušalice, micro USB, volume i mesto za micro SD karticu. Kada kažem gore, to prihvatite kao relativnu stvar zato što se prikaz na ekranu može rotirati za 360 stepeni. S obzirom da je prednja strana simetrična često mi se desi da tražim tastere za volume sa gornje strane a tablet je okrenut za 180 stepeni, što se na prvi pogled ne primećuje, i tasteri budu dole. L7 quad se od L7 vizuelno razlikuje samo po prorezima za zvučnik na poleđini, gde su kod L7 oba proreza iste dužene a kod quad-a je jedan prorez kraći. Na mreži su često slikama predstavljeni isto iako su u pitanju dva različita modela.

Prednjom stranom dominira IPS ekran od pomenutih 7". Sa strana su ivice od nekih 10-ak milimetara. Ekran je rezolucije 1024x600 sa pozadinskim osvetljenjem i gustinom tačaka od nekih 170ppi. Na prikaz nemam neke zamerke, boje su ok, ugao vidljivosti takođe ok, pod sunčevim svetlom bi moglo i bolje. Ali imam zamerke na staklo ekrana. Nakon 40-ak dana je propisno izgrebano od upotrebe što je veliki minus. Nedostatak Gorile ili nečeg sličnog je bolno evidentan.





Za pogon je iskorišćen Intelov Baytrail Z3735G motor sa 4 cilindra zapremine 1,83Ghz. Dakle četvorojezgarni procesor iz Atom porodice Intelovih procesora, takozvani System-On-Chip (SoC). U pitanju je entry-level CPU koji će uz Intel HD Graphic grafički procesor ipak biti u stanju da pokrene mnogo što-šta. CPU na raspolaganju ima 1gb RAM-a i 8gb memorije za skladištenje koja može da se proširi do 32gb preko microSD kartice. L7 dolazi sa Androidom 4.4.4 koji je provereno dobar i optimizovan za nisku potrošnju rama. Iz nekog razloga Antutu nije hteo da odradi posao do kraja i to iz nekoliko pokušaja, tako da sam ostao uskraćen za test i podatke o tabletu koje bi on izbacio. Ono što je bitno je da veći broj igara radi besprekorno. Top naslovi verovatno ne, ali njih nisam ni probao. Na mreži se ljudi žale da se tablet greje s obzirom da je CPU malo "nasviran" jer u osnovi on radi na 1,33gHz. Tačno je da se malo više greje kada se potera neka igra ili kada se duže gledaju video klipovi, ali greju se svi. Do sada mi ni jednom nije zapucao od pregrevanja. Na kraju, treba biti umeren u svemu.



Pomenuo sam da uz tablet dolazi i OTG kabl. USB memoriju je prepoznao odmah i pokrenuo sam bez problema sve što je tablet video. Nije video HD video klipove. MP4 je video ali to je i format u kome tablet snima video zapise. Pored pomenute USB memorije, moguće je povezati i druge periferne uređaje poput miša, tastature, kamere i sl. Kabl koji dolazi uz tablet je nekih 5-6 centimetara.



Kada smo kod kamere, zadnja kamera od 2mpx generalno služi svrsi. U uslovima slabijeg osvetljenja zbog nedostatka blica slike su krajnje loše s izraženim šumom. Prednja kamera je VGA dovoljna za Skype i ništa više. Zadnja kamera snima video u 720p i u MP4 formatu. Generalno, loše odrađeno oko kamera.

I na kraju, baterija. Ovde je ugrađena baterija od 3500mAh što Tesli daje nekih ~5 sati jačeg maltretiranja (video igre, you tube, video klipovi...). S obzirom da se tablet ne može otvarati bez servisa to znači i da se baterija eventualno može zameniti samo u servisu. Opet, na mreži čitam da oni koji su ranije kupili ovog Teslu imaju problem sa opadanjem kapaciteta baterije, što može da bude problem. Za sada L7 Quad radi perfektno. Klasičnog dizajna, kompaktne izrade, solidnog hardvera, ovaj Tesla će zadovoljiti mnoge ukuse. Osetno jači i bolji od prethodnika L7 sa većom autonomijom za svoju cenu je solidna priča. Da ima neku zaštitu preko ekrana i da ima bolje kamere bio bi pun pogodak.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*

  1. Dejan

    Tako da, povlačim onaj deo o lošem kvalitetu stakla ekrana a dodajem jedan plus. Ispod folije ekran je netaknut.

  2. Dejan

    Prilikom opisa L7Quad Lite Tesle i podrobnijeg pregleda oba uređaja sam ustanovio da je preko ekrana na oba tableta zalepljena folija koja je tako dobro uklopljena da se ne poznaje. Zbunilo me je to što je preko ekrana već bila zalepljena folija sa natpisom Tesla koju sam skinuo kada sam otvorio kutiju.