Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -MARVO M915+G1
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

MARVO M915+G1

U zadnje vreme mi često nešto dospevaju proizvodi manje poznatih proizvođača. Ovog puta je u pitanju gejmerski miš firme Marvo. Model o kome je reč je MARVO M915+G1, gde je M915 model miša a G1 podloga. Dakle, uz ovaj model miša dolazi i podloga. M915 je oznaka miša ali naziv mu je Scorpion BUTHUS.

Miš dolazi u duguljastoj kutiji zanimljivog dizajna. Ali pored miša i podloge u njoj nećete naći nikakav disk sa softwerom. Na zvaničnom sajtu nema nikakav link niti bilo šta za bilo kakav program kao podršku mišu. To me je malo iznenadilo. Obično proizvođači slabijeg renomea se trude da kompenzuju neke minuse kroz razne dodatke. Po svoj prilici jedini dodatak koji nam je Marvo dao je pomenuta podloga. Podloga je dosta kvalitetna, veoma savitljiva, gumirana ispod da ne kliza. Malo neuobičajenog oblika, dimenzija 287x244x3mm. Površina po kojoj miš treba da kliza je od tkanine sa zanimljivim printom.Sam miš je malo teži nego neki koje sam ranije koristio. Ima nekih 130gr. Nema mogućnost promene težine. Dakle, nikakav poklopac ispod ili bilo gde. Proizvođač ga reklamira da ima gumirane površine što je delimično tačno. Jedina gumirana površina je deo koji prekriva dlan, deo gde je logo Škorpiona. Miš je malo većih dimenzija i generalno lepo leži u ruci. Pored mesta predviđenog za palac, miš ima oblikovana mesta i za mali i domali prst. Problem je samo što su ta mesta od glatke plastike i skoro je nemoguće podići miša jednom rukom od podloge. Sa druge strane, u radu miš leži u ruci kao saliven.

Na kutiji stoji da miš ima 7 tastera, pa da krenemo redom. Tu su levi i desni klik koji su deklarisani na čak 5.000.000 klikova. Na nekim domaćim stranicama stoji da je u pitanju 10 miliona što me navodi na to da recenzenti nisu zapravo držali miša u rukama već su podatke o njemu pokupili sa zvanične web stranice gde i piše da je 10 miliona. Na kutiji stoji 5. Tasteri su relativno veliki i precizni. Nisu bučni, hod im je dobar i u principu sam zadovoljan. Taster za dvoklik je levo od levog tastera. Tasteri za kretanje napred/nazad su sa leve strane i odlično su postavljeni za palac. Skrol je obložen gumom i ne kasni. I na kraju taster za promenu rezolucije je odmah iza skrola, na mestu gde smo navikli da bude. Tasteri za levi i desni klik su crne boje dok su svi ostali osim skrola crvene boje.

Senzor miša ima promenljivu osetljivost dpi u tri koraka od 800/1200/1600. Upitanju je optički senzor relativno malih dimenzija. U zavisnosti koju smo osetljivost izabrali miš će svetleti u tri boje, crveno, žuto i zeleno, kroz polja sa leve i desne strane kao i kroz logo Škorpiona. Marvo navodi da je u miš ugrađen specijalni "bluetrack" senzor. U radu nemam nikakvih zamerki. Promena osetljivosti je osetna prilikom rada i relativno trenutna. Na ekranu ništa neće pokazati da je promenjena rezolucija, jedino će biti promenjena boja kojom miš svetli.

Kabl je presvučen tkaninom a proizvođač navodi da je testiran na 3.000.000 pomeranja. Dužina mu je 1,5m i pri kraju ima ferit filter, mada ne znam koliko je takvo nešto potrebno kablu za miša.

Po svemu navedenom rekao bih sasvim pristojan miš, sa dobrom podlogom i sa relativno dobrom cenom. Međutim kada napravimo paralelu sa prethodno opisanim A4tech Spiderom možemo videti da to i nije baš tako. Za skoro iste pare Spider ima veći broj koraka osetljivosti, promenljivu težinu samog miša, sopstvenu memoriju, softwersku podršku, rezervne teflonske klizače... Škorpion bi morao da se cenovno pozicionira dosta ispod Pauka. Nikako u istom cenovnom rangu. Jedino ako mu cenu ne diže podloga, ali onda ona nije gratis, zar ne.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*