Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Total TV - Jedno iskustvo
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Total TV - Jedno iskustvo

Posle dužeg opiranja sam ipak odlučio da priključim Total TV. Naime, dobio sam poziv iz njihovog call centra gde mi je ponuđen ugovor sa određenim pogodnostima pošto je u pitanju akcija.

Dugo godina nisam hteo da priključim bilo kakav oblik satelitske televizije pošto imam već dve satelitske antene a jedna je prikačena na računar. U pitanju je ogroman broj kanala. Bez prevoda, doduše, ali meni prevod sa engleskog jezika nije ni bitan. Ipak, ljubazna operterka je nekako uspela i pozvao sam ih da dođu.

Instalater je došao, postavio antenu, provukao kabl, povezao risiver i to je to. Preko 200 kanala je tu. Antena je klasična njihova kakve se mogu sresti svuda. Risiver takođe.

Sve je to lepo ali...
Na moju veliku žalost ja nisam bio tu kada je instalater postavljao opremu. Prvo što mi je zasmetalo je lokacija same antene koju je postavio na metalnu ogradu terase i tako delimično zaklonio jednu od mojih antena. Odmah pored antene sledeće što mi je zasmetalo je ... nastavak. Dodao je metar (!?) koaksijalnog kabla a na potkrovlju stoji namotano još 3-4 metra kabla koji se dalje spušta kroz rebrasto (bužir) crevo kroz zid do modularne dozne iza televizora. Dakle, ima viška kabla 3-4 metra a ovamo je nastavljeno 1 metar. A još kada mi je supruga rekla da je instalater naplatio (!!!) 15 metara kabla... Operaterka mi je napomenula da je 10 metara kabla gratis uz opremu a da se plaća ostalo. Ja na potkrovlju imam nekoliko metara nepotrebnog kabla plus onaj metar nastavljenog. Odmah sam okrenuo call centar gde su mi rekli da sam trebao odmah da ih zovem, te da je instalater nov i da nije znao i bla-bla-bla. Naplaćeno mi je 40 dinara po metru iako je on, recimo, kod mene u radnji 17 dinara. Dalje, kabl od spoljne antene koji je išao kroz rebrasto crevo (24 mm unutrašnja mera) je prvo odsekao pa ga onda izvukao. Što će reći uništio. Iako je imalo mesta da provuče i svoj kabl jer crevo se spušta pravo do dozne, bez i jedne jedine krivine. A kada smo kod dozne, tu je bila Alingova modularna antenska priključnica. Umesto da kabl poveže sa njom a zatim sa postojećim kablom poveže risiver, on je rasturio priključnicu i vezao kabl direktno. Neko je tu priključnicu platio. A i onaj kabl na potkrovlju.

Da ne zvučim kao da vam nešto jadikujem, samo vam prenosim svoje prvo iskustvo sa totalnom ekipom. Naravno da sam zvao njihov call centar i za sve ovo što sam vam preneo, ali blago je reći da su me "otkačili". Iskreno nisam ih ni zvao da bih bilo šta promenio. Interesovala me je njihova reakcija. Moj zaključak je da su oni prilično oguglali na ove stvari.

Bilo bi zanimljivo čuti vaša iskustva sa Total TV ili sličnim provajderom.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*