Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Rapoo E2700
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Rapoo E2700

Pre nekoliko meseci sam pisao o Prestigio multimedia dongle i tada je bilo reči o tome da uređaj može da radi i preko bežične tastature. U međuvremenu sam tražio neku tastaturu koja bi vršila posao, bila dovoljno mala da ne zauzima puno mesta oko tv-a, a ujedno bila ... drugačija. Izbor je pao na Rapoo tastaturu iz naslova.

Rapoo? Neko će reći šta ti je to. Rapoo i jeste relativno nepoznata firma na našim prostorima. U pitanju je još jedna firma sa dalekog istoka koja se bavi proizvodnjom periferija za računare, pametne telefone i slično. Njihovi proizvodi su modernog i dopadljivog dizajna a opet dovoljno različitog od drugih. Trenutno je njihov zvaničan sajt na "hlađenju" iz nekog razloga tako da ne možete videti proizvode koje Rapoo nudi ali na mreži je pregršt slika. Takođe, mnogi naši trgovci imaju ih u svojoj ponudi a ujedno i slike proizvoda, tako da možete videti o čemu pričam.





E2700 mi se veoma svidela zbog svog dizajna ali i zbog svojih malih dimenzija. U pitanju je tastatura 254x82x19mm, gde je sama tastatura izuzetno tanka, jedva nekih 5,6mm. S obzirom na kućište od nerđajućeg čelika, težina od 186gr i nije velika. Kućište je veoma tanko i tastatura se može uviti ako se malo pritegne, ali ako se normalno koristi, veoma je kompaktna i stabilna i prilikom korišćenja odaje utisak veće čvrstine nego što jeste. Tih 19mm debljine daje ovalni naslon ispod tastature koji služi da tastatura stoji blago nagnuta ka korisniku, a ujedno je i kućište elektronike, baterija i sl.





Kada okrenemo tastaturu videćemo da je čelik kućišta fino obrađen i zaobljen na ivicama. U blagoj mat varijanti i veoma prijatan na dodir. Ovalni naslon krije mali prekidač za paljenje i gašenje tastature, kućište 2 AAA baterije koje dolaze uz tastaturu i mesto za odlaganje nano prijemnika kada tastaturu ne koristimo. Suprotno od naslona su dve tačke od gume koje sprečavaju klizanje tastature na površini stola ili sl.





Nas interesuje šta je na licu, koliko je tastera stalo na nju i koliko je ona uopšte funkcionalna. Tastatura je podeljena na dva dela: na punu qwerty tastaturu sa dodatkom navigacijskih tastera i deo sa tačpedom. Tasteri slova su neznatno manji od standardnih dok su ctrl, alt, navigacijski, funkcijski i sl. nešto manji. Tasteri su od plastike i imaju kratak hod. Tu je fn tastrer koji funkcijske tastere pretvara u multimedijalne a navigacijske u pgup, pgdown, home i end. Od ovakve tastature više i ne treba imajući u obzir njenu namenu.
Tačped je relativno malih dimenzija i nekako prsti očas posla slete sa njega. Tačped je multitač. Nema tastere za levi desni klik već tu ulogu preuzima tačped. Za levi klik je potrebno tapnuti jednim prstom, za desni sa dva prsta, isto i za skrol.







Povezuje se sa uređajem bežično preko malog nano prijemnika. U pitanju je 2,4GHz wireless. Dakle, wireless, ne bluetooth. U specifikacijama piše da radi na raznim windows operativnim sistemima, dok se drugi ne pominju. Na Androidu radi sasvim lepo. Plug'n'play i dongle je odmah prepoznao tastaturu. Sve radi veoma lepo i bez zastoja. Jedino možda da je tačped malo veći ne bih imao nikakvu zamerku. Postoji i model koji je malo veći i sve ovo ima u boljem izdanju ali je i malo skuplji.

U ovako malom i kompaktnom izdanju, E2700 je pun pogodak za kućnu multimediju. Bilo da je u pitanju dongle poput mog, računar povezan na tv ili smart tv, ovaj Rapoo je pravi izbor. Cena? Nije baš jeftin, to je tačno, ali mislim da cenu opravdava svojim izgledom i funkcionalnošću.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*

  1. Dejan

    Vrlo malo toga pravi ostatak sveta. Ti to vrlo dobro znaš. A veruj mi, ova tastatura je drugačija od drugih koje sam gledao/ probao. Po meni elegantnija, kompaktnija, jednostavno bolja. Nije zamena za desktop/laptop varijantu. Nije baš udobna za dugotrajno kucanje ali je odličan dodatak multimediji.

  2. Gile

    Vrlo lep način da se preimenuje kineska sprava. Proizvodjač sa Dalekog Istoka... kakva egzotika. Lagani apgrejdovi...