Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Još neka reč o Facebook-u
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Još neka reč o Facebook-u

Od jula je Facebook uveo jednu novinu. Naime, verovatno ste nekada naleteli na neku stranicu na fejsu koja vam se svidela ali niste imali vremena da je pregledate? Od sada jednim klikom je ta stranica (link ka njoj) snimljena na vašem profilu i možete je posetiti kada god to budete hteli.

Ono što je važno je da link na vašem profilu ka snimljenim stranicama vidite samo vi, ne i vaši prijatelji ili "obični" posetioci. Ova novina je do sada uveliko dostupna svima, preko svih platformi (web, android, ios...).

Kada prvi put snimite neku stranicu pojaviće vam se link na vašem profilu koji vodi ka "save" stranici na kojoj će se listati sve vaše snimljene stranice. Tu ćete imati opciju da svaki "snimak" "svidite", podelite, posetite i ako to želite, obrišete. U zavisnosti šta ste snimili, imaćete mogućnost da sve to podelite u par kategorija. Za sada, kada obrišete određeni snimak, morate "osvežiti" stranicu da biste videli da je isti obrisan. Drugari sa fejsa će morati da dodaju malo Ajaxa. Facebook će u slučaju da imate snimljenih stranica, u feed-u dodati i Links You Saved kao svojevrsni podsetnik.



Oni koji koriste Facebook aplikaciju preko nekog od pametnih telefona, verovatno su već videli poruku "tap to save" kada su preletali preko feed-a.

Zlobnici će u ovome videti još kockica koje ćemo mi sami dodati u Facebook slagalicu koju gigant iz Menlo Parka pravi o svima nama.

A kada sam već pomenuo slagalicu, koliko vas je obratilo pažnju na to šta je sve Facebook Messenger tražio da ima pristup kada ste ga preuzimali sa Marketa? To je ona aplikacija preko koje MORATE da čitate poruke na fejsu ako profilu pristupate sa vašeg telefona preko Facebook aplikacije. Verujem da su mnogi jednostavno kliknuli/tapnuli Accept i ne čitajući. Da vam pomognem, pored pristupa vašem profilu, konekciji, telefonu i sl. što je i ... normalno, Messenger traži i da zaviri u vaše SMS poruke, vašu lokaciju, da koristi vašu kameru i mikrofon!?

Ej, bre...

Gospodo iz Menlo Parka, objasnite mi kakve veze sa porukama na fejsu imaju moje SMS poruke? A moja lokacija i zvuci i slike u mom okruženju nemaju šta da vas I-N-T-E-R-E-S-U-J-U! I da znate, ja nisam išao na Accept, ja sam išao na BACK! Vaša šugava aplikacija mi ne treba. Čitaću poruke preko kućnog računara a tamo nemam ni kameru, ni mikrofon, ni GPS antenu, te stoga možete da...

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*