Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Gde nestade WEI?
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Gde nestade WEI?

Windows Experience Index (WEI) kao svojevrsan benčmark samog windowsa je u najnovijoj reviziji Win 8 netragom nestao.


WEI je uveden još u Visti, a pomenuo sam ga pri opisivanju dizanja Win 7 gde bez WEI ocene nismo mogli podići AERO. Zamišljen kao mali pomoćnik manje iskusnim korisnicima, trebao je da ukazuje šta od komponenti treba promeniti a šta nadograditi. U startu je napravljen propust. Lokacija WEI-a je manje iskunim kosrisnicima bila krajnje nedostupna, zatrpana negde u windowsu. Iskusniji korisnici ionako nisu obraćali pažnju na windows-ove ocene. Oni vrlo dobro znaju šta treba uraditi da bi im računar radio brzo i glatko.





U 8.1 verziji windows-a od WEI-a ni traga, ni glasa. Ne može se naći ni prečicom win+pause, ni kopiranjem C:Windowsexplorer.exe shell:::{78F3955E-3B90-4184-BD14-5397C15F1EFC} u run polje. Jednostavno, windows-ovog ocenjivanja računara nema.

"It was always doubtful how closely WEI scores reflected the user’s real-world experience
"


Logično je da se iz bilo kog programa odstrani ono što nema svrhu ili se ne koristi. Ostaje pitanje zašto je prošlo krajnje nezapaženo. Po meni, bolje da su uklonili UAC.

Možda u nekoj 8.2 verziji...

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*