Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -4 Must Visit web destinacije
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

4 Must Visit web destinacije

Nekoliko web destinacija koje biste trebali posetiti. U pitanju su lokacije na web nebu na koje vredi otići i potrošiti nekoliko trenutaka svoga života. Pored ove lokacije ovde, naravno.

Cleverbot

Sajt nije nikakva novost ali u trenucima inspiracije može se lepo "nateravati" sa botom (kompjuterom). U pitanju je softver koji konstantno uči. U prilog govori i činjenica da je jedno vreme glavna fora sa ovih prostora bila naterati ga da kaže 8. U međuvremenu je "kupio" foru ali i dalje ne zna ko je Nikola Tesla. Treba da ga je sramota. I njega i onog ko je takav softver napisao.

Mapping Stereotypes

Bratko Janko Cvetkov je uradio neverovatan posao i na jednom mestu postavio gomilu svetskih sterotipa i zabluda o svemu i svačemu. Uglavnom su to "viđenja" neke nacije ka drugima. Začuđujuće je koliko je pogodio gomilu toga. Gledajući razne sterotipe koje je postavio prosto se čovek ne može oteti utisku koliko slabo poznajemo ovaj svet, ljude koji žive u njemu, kulture, religije i slično.
Pogledajte.

We choose the Moon

Jeste prežvakana tema ali sama činjenica da je to bio "mali korak za čoveka ali veliki za čovečanstvo" je razlog sam po sebi da posetite ovu stranicu. U pitanju je svojevrsno "preputovanje" puta kojim je misija Apola prešla pre toliko godina. Postavljen je određen stepen interakcije sa dosta originalnih snimaka i video zapisa. Neke ste negde već možda i videli a neke možda i ne ali svakako treba da odvojite neki slobodan trenutak i podsetite se kako je taj put u nepoznato tekao.

Snesbox

Vremena kertridža i čežnjivog gledanja u Nintendovu konzolu koju nismo mogli sebi priuštiti su odavno prošla. Veliki broj hitova se i dan danas mogu pokrenuti preko raznih emulatora a pravi nostalgičari će ovu stranicu verovatno postaviti na pijedestal i klanjati joj se kao najvećem božanstvu. U pitanju je online emulator za NES i SNES konzole a baza tenutno broji na hiljade igara. Dakle, pravac Snesbox gde vas čekaju Mario, Donki Kong i drugi junaci koji će nas podsetiti na neko drugo vreme.

Imate predlog za neki drugi link? Dodajte ga u komentarima.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*