Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -Kako instalirati .apk sa SD kartice?
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

Kako instalirati .apk sa SD kartice?

Aplikacije na Android mobilnim uređajima se uglavnom instaliraju preko Google Marketa ali to nije jedini način. Postoji veliki broj aplikacija koje se iz određenih razloga ne nalaze na Marketu. O tome zašto te aplikacije nisu na Marketu ne bih ovog puta. Samo ću reći da to što nisu na Marketu ne znači i da su maliciozne, štetne i šta-ti-ja-znam.


APK fajl, ili application package file  je Android fajl format koji služi da se tako prenese i instalira aplikacija na Android uređaj. U osnovi to je ZIP zapakovan paket sa .apk ekstenzijom.

Dobro, skinuli smo negde .apk fajl koji nam treba i šta sad?
Postoji više načina kako da se instalira non-market aplikacija. Prvo što treba je da omogućimo instalaciju sa nepoznatog izvora. To ćemo uraditi tako što ćemo čekirati kockicu na Settings->Applications->Unknown Sources. U zavisnosti od verzije Androida putanja može biti i malo drugačija, recimo, umesto Applications može biti Applications or Security.

Jedan od najlakših načina je da .apk fajl pošaljemo mejlom sami sebi na telefon. To naravno ako nije veliki. Prilikom otvaranja mejla dobićemo opciju da instaliramo aplikaciju.

Dalje, možemo instalirati tako što ćemo .apk prebaciti na microsd karticu a zatim otvoriti internet pregledač i u polju za unos URL adrese ukucati file:///sdcard/ime_aplikacije.apk gde js sdcard zapravo ime sd kartice. Imajte ovo na umu ako ste kartici promenili ime. Pritiskom na enter opet dobijamo opciju za instalaciju.

I na kraju, možemo instalirati neki fajl menadžer, recimo ASTRO. Preko njega nađemo .apk fajl i pokrenemo instalaciju.

Sve ovo važi ako imate Android 2.2 Froyo i više. U suprotnom potebno je da telefon rutujete.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*