Warning: mysqli_select_db() expects parameter 1 to be mysqli, string given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 22

Warning: mysqli_query() expects at least 2 parameters, 1 given in /home/itstreet/public_html/classes/CMySQL.php on line 24
ITstreet -No drives were found. Fixed!!!
Preskoči na sadržaj

ITstreet postovi

No drives were found. Fixed!!!

Prilikom ponovnog instaliranja windows-a 7 na jednom laptopu naleteo sam na problem detekcije particija unutar samog setup-a. Naime, setup jednostavno nije registrovao ni jednu jedinu particiju tako da nije postojao odabir za bilo šta. Nije se moglo ni formatirati. U BIOS-u, računar je uredno video HDD ali ne i setup windowsa 7. Pretragom po internetu sam našao da nisam jedini koji je naišao na ovaj problem.


Rešenje je u mom slučaju bilo sledeće...
Prilikom boot-ovanja sa diska kada se dođe do sledećeg ekrana treba pritisnuti SHIFT+F10 i otvoriti command prompt.


U command promptu kucamo sledeće redove i nakon svih ide enter:

diskpart

list disk

select disk nekibroj

clean

exit

Pod list disk bi trebalo da izbaci listu svih dostupnih diskova. Pod select disk biramo onaj koji nama treba, a u mom slučaju je to bio 0, tako da sam kucao select disk 0. Sa clean se briše sve što je na disku. Obratiti naročitu pažnju na ovaj deo. I na kraju izlazimo napolje. Već u sledećem koraku instalacije bi trebalo da nam se disk pojavi kao unlocated space koji formatiramo i nastavimo instalaciju.

U ovom slučaju disk nije bio fizički oštećen, tako da mi je ovo rešenje pomoglo.

Inače diskpart je command-line program za particionisanje diskova i vrlo je zgodan i brz. Naravno ne sa nekim naprednim funkcijama kakve nalazimo u komercijalnim rešenjima.

Ostavite poruku

Vaša mejl adresa neće biti objavljena.Označena polja su obavezna*